"των Τροπικών" - Παρουσίαση της νέας σειράς των εκδόσεων Βιότοπος

Πρόσκληση για την παρουσίαση της νέας σειράς των εκδόσεων Βιότοπος "των Τροπικών"  2023

Οι εκδόσεις Βιότοπος με χαρά σας καλούν σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και ποίηση για την παρουσίαση της νέας σειράς εκδόσεων για το 2023 με τίτλο "των Τροπικών".

Αφιερωμένη στον εξωτικό κόσμο ανάμεσα στους παράλληλους των Τροπικών με την μοναδική φτερωτή πανίδα, τα αιλουροειδή, τα περίεργα θηλαστικά, τα μοναδικά βατραχάκια και ερπετά του και τον φανταστικό πλούτο των εντόμων και των εκτυφλωτικών και πλουμιστών πεταλούδων του.
Όλα τους καλά φυλαγμένα μέσα στην πυκνή αδιαπέραστη χλωρίδα που κινδυνεύει άμεσα και ζητά τη στήριξη μας.

Η Θάλεια Ζεϊμπέκη αντλώντας έμπνευση από όλη αυτή την μυστική και σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη ζωή, ζωγραφίζει τους σιωπηλούς ευαίσθητους οργανισμούς που κατοικούν στο τροπικό βασίλειο. Η νέα σειρά των εκδόσεων Βιότοπος περιλαμβάνει εκτός από
τις υδατογραφίες των ειδών και περιγραφές της ζωής και των συνηθειών τους.

Σας περιμένουμε όλους στην ετήσια εκδήλωση για τη νέα μας σειρά όπου θα παρουσιαστούν οι υδατογραφίες και αποσπάσματα από το περιεχόμενο των εκδόσεων.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με τραγούδια γνωστών συνθετών, εμπνευσμένα από τη μαγεία των Τροπικών παραλλήλων, ο ερμηνευτής Γιάννης Λεκόπουλος, η ερμηνεύτρια Μήδεια Χουρσουλίδου και η μουσικός-συνθέτρια Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα.

Απόσπασμα από το διήγημα "το Όνειρο της γάτας..." καθώς και από ποιήματα σημαντικών Ελλήνων ποιητών και ξένων λογοτεχνών που περιλαμβάνονται στη νέα σειρά, θα απαγγείλει η Θάλεια Ζεϊμπέκη. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Μαντλίν, δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος πειθαρχικού της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

______________________

Κυριακή 11η Δεκεμβρίου 2022, στις 16:00 
στον χώρο Τέχνης Art63
της Δραματικής Σχολής Αθηνών "Γ. Θεοδοσιάδης",
Γ' Σεπτεμβρίου 63, Αθήνα.
______________________

Για οποιαδήποτε πληροφορία επισκεφτείτε το website μας www.viotopos.com ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@viotopos.com ή στο 2108821817.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.