Θάλεια Ζεϊμπέκη

Γεννήθηκα στο «κλεινόν άστυ», την άναρχη Αθήνα του φωτός, την κοιτίδα
του πολιτισμού, το φθινόπωρο του 1955 & ακόμη να συνηθίσω τη ζωή στην πόλη.

Ξεμπέρδεψα με ανακούφιση το ΄73 το Αρσάκειο Εκάλης. Το '79 δυσαρεστώ την οικογένεια ολοκληρώνοντας όλο χαρά το τμήμα γραφικών τεχνών του «Αθηναϊκού Τεχνολογικού Ομίλου» Σχολής Δοξιάδη & το '83 τελειώνω αποφασιστικά τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Γνώσεις Γερμανικής, Αγγλικής.

Ακολουθεί μια μακρά περιπλάνηση στο διαφημιστικό χώρο.
Modelling '79-'83, με διαφημιστικά τηλεοπτικά. Σχεδιασμός εντύπων, καταχωρήσεις, εξώφυλλα δίσκων, εκθέσεις ζωγραφικής, οργάνωση εκθεσιακών κέντρων & καταστημάτων, διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων, τοιχογραφίες, κατασκευές πασχαλινές, χειροποίητες κάρτες από φυσικά υλικά & παράλληλη συνεργασία με εκδόσεις.
Επιβιώνω.

Με κερδίζει μη αναστρέψιμα & ολοκληρωτικά η παράγραφος βιβλίο τελικά. Δηλώνω παρουσία σε 46 βιβλία παιδικά, Εξωσχολικά, Σχολικά και Βοηθήματα διαφόρων εκδοτών, μέχρι που παίρνω την απόφαση να κάνω κάτι εντελώς δικό μου. Με την σκέψη σταθερά προσκολλημένη σε παραμύθια, καταστάσεις υπερβατικές, στην φύση κάπου γενικά γύρω μου. Σε πεταλούδες, ψάρια, ζώα, πουλιά, σε ό,τι κινείται τέλος πάντων, ελπίζοντας υπερβολικά σε κάτι καλύτερο. Παγιδευμένη στην άχαρη ζωή της πόλης, που ποτέ και με τίποτα δεν με κέρδισε, αναγκασμένη να ζω με τόσο άχαρο τσιμέντο γύρω μου, για να μπορέσω να ισορροπήσω, διατηρώ με ανάγκη το αναφαίρετο δικαίωμα στην τέχνη του «ονειρεύεσθαι»... Το 1995 ξεκινάει το πρώτο μου ημερολόγιο, θα έλεγα με πανηγυρική διάθεση, χρώματα & όνειρα πολλά & έκτοτε

απλά... συνεχίζω...